Schoolnieuws

Openluchtklassen

De vijfde- en zesdeklassers beleefden van 12 tot 16 februari een onvergetelijke week. De vijfdeklassers werden een week lang verwend in ‘De Midwester’ in Koksijde. In een familiaal huis werden ze gastvrij onthaald en konden ze dagelijks leerrijke uitstappen maken in de buurt. Voor de zesdeklassers was ‘La Petite Merveille’ in  Durbuy gereserveerd. Naast heel wat aardrijkskundige waarnemingen lag het accent op avontuur en bijzondere bewegingsactiviteiten. Dagelijks konden ouders en geïnteresseerden op de website van de school de belevenissen aan Zee en in de Ardennen volgen met een verslag en treffende foto’s. Dit was het resultaat van een fijne samenwerking met Digigd@k Zevendonk. Een week om niet meer te vergeten!

Nog werken op til

e storm hield op donderdag 25 januari ook op school lelijk huis. Er was heel wat schade. Vooral het dak van onze kleuterafdeling kreeg een flinke deuk en zal volledig hersteld moeten worden.
Project Spelverrijking
Dit jaar kozen we samen met de ouderraad voor spelverrijking op school. Een gemengde werkgroep van leerkrachten, directie en ouders werkt een systeem van ontlening van spelmateriaal uit zowel in kleuterafdeling als lagere school. De opbrengst van de activiteiten van onze ouderraad gaat gedeeltelijk naar de aankoop van twee spelhuisjes en spelmateriaal. Tijdens de krokusvakantie werden de twee huisjes met helpende handen van ouderraad en ouders opgebouwd. Spelmateriaal is ondertussen aangekocht en een conctractje voor alle leerlingen opgesteld. We voorzien een feestelijke start van het project op de speelplaats onmiddellijk na de paasvakantie. Onze kinderen zullen er deugd aan beleven.

Carnaval

Vrijdag 16 februari vierden we carnaval op school. ‘s Morgens mochten alle leerlingen verkleed naar school komen. ‘s Voormiddags werd er vooral bij de kleuters gefeest en trakteerde de ouderraad hen op een lekkere hotdog. ‘s Namiddags mochten de leerlingen van de lagere school zich uitleven in een doorschuifsysteem van leuke activiteiten. Voor hen was er tijdens de speeltijd een lekker tussendoortje voorzien.

Instapmomenten

Dit jaar zijn er nog twee instapmomenten voor nieuwe kleuters geboren voor maandag 16 april  (instap en inschrijvingsmoment op donderdag 29 maart van 10.45-11.45 u.) en voor maandag 21 mei (instap en inschrijvingsmoment op woensdag 16 mei).
Ouders van kleuters die mogen starten op 1 september, mogen een afspraak maken op school in de loop van de maand juni (best vooraf telefonisch afspreken).

Klokskeskermis

Op zaterdag 9 juni vieren we weer Klokskeskermis. Het belooft weer een onvergetelijke dag te worden. Je ontvangt in de loop van het derde trimester persoonlijk een uitnodiging.

{moscomment}