Broederlijk Delen Klaverblad

Congo wil groeien
Jaarlijks richten we met de werkgroep onze solidaire blik op het Zuiden. Broederlijk Delen laat mensen in het Zuiden hun eigen plannen uitvoeren. Want echte verandering wordt gerealiseerd door de lokale gemeenschappen zelf, vanuit hun inspiratie,visie, deskundigheid en mogelijkheden.
Vorig jaar nog was het Klaverblad gastgemeenschap voor Livia Tapia uit Peru. In de campagne 2005 ‘Congo wil groeien’ laten we je kennismaken met de manier waarop dit in Congo gebeurt door rurale gemeenschappen. Ze werken aan duurzame ontwikkeling en bouwen mee aan een nieuw en democratisch Congo.
Op 22 februari 2005 verwelkomen we je op de campagne-avond in Schorvoort met o.a. een boeiende getuigenis van Peggy Verbist, die afgelopen zomer een onvergetelijke inleefreis maakte met Broederlijk Delen naar dit prachtige, maar bewogen land.
Ook de solidariteitsbrunch op 27 februari 2005 in de Parkwijk is een jaarlijkse klassieker. Natuurlijk staan de vieringen tijdens de vasten telkens in het teken van de campagne en werken de kinderen op school rond de thematiek. Telkens weer vinden we ook vele buurtwerkers bereid om de huis-aan-huisfolder van Broederlijk Delen bij jouw thuis te laten belanden.
Heb je zin om als vrijwilliger mee de handen uit de mouwen te steken of wil je gewoon wat info, contacteer dan Peter Van Coillie, Slagmolenstraat 140 2300 Turnhout, tel. 014/42.71.22