A.F.Th. van der Heijden :: De movo tapes

de ingesproken cassettes van MovoDit is deel 0 van de nieuwe romanreeks ‘Homo duplex’ van A.F.Th. (van der Heijden). 
Hierachter zouden nog zeven vervolgdelen en een supplement komen. Een titanenwerkje…

In deze dikke proloog vind je een flink aantal verhaallijnen. Die moeten hun vervolg nog krijgen in de volgende delen.  Maar lezen doe je het in sneltreinvaart.
Movo, de man met de Moeilijke Voeten, dicteerde ooit zijn verhaal op geluidsbandjes.

Die hoofdstukken wisselen af met die waarin QX-Q-8 vertelt. Achter deze code (ontleend aan het nummer van een camera bij Knooppunt Hellegat, waar een supportersveldslag zal plaatsvinden) gaat niemand minder dan Apollo schuil, die zijn naam aan NASA heeft verpatst.

Het verleden van Movo wordt opgeroepen, het heden in de jaren negentig. Maar daarnaast is er ook de geschiedenis van hoe twee mensen naar elkaar toegedreven worden.
A.F.Th. sleept je mee door de verschillende verhaallijnen en in de wereld van verschillende personnages zonder ook maar even te ontsporen. Misschien is A.F.TH. hier en daar wat te breedvoerig, soms misschien wat te zwaar op de hand, soms zichzelf vergalloperend in stijl en minder in inhoud, maar het blijft een adembenemende oefening…

Kijk in de bibcatalogus of het boek beschikbaar is: http://194.78.87.122/webopac/ Je kan het daar ook rechtstreeks online reserveren.
De movo tapes : een carrière als ander 
van der Heijden, A.F.Th. 
Editie  2e dr. 
Amsterdam : Querido, 2003 
713 p.