8 Femmes

Alles lijkt koek en ei in een Franse villa op de vooravond van Kerstmis ergens in de jaren ’50. Maar de gezellige drukte wordt bruut verstoord als de heer des huizes vermoord blijkt. De acht aanwezige bewoners -8 vrouwen- beginnen onmiddellijk te gissen wie en waarom de moord pleegde. Ze vermoeden al gauw dat iemand uit de directe omgeving papa vermoordde, en dat de moordenaar nog in huis moet zijn. Alle acht de vrouwen zijn nu allemaal even verdacht: de schoonmoeder, de schoonzus, de vrouw, de twee dochters, de zus en de twee dienstmeisjes.

8 van Frankrijks beste actrices maken van deze film een parel. Regisseur François Ozon maakte er een toneelmatige verfilming van in harde fiftieskleuren. Gelardeerd met flink wat knipogen en terzijdes (te pas en te onpas zingen de actrices een Frans leuk niemendalletje) maar met ontelbare plotwisselingen blijft de film boeien van begin tot einde.

Titel: 8 Femmes
Jaar: 2002
Genre: musical, komedie, drama, misdaad
Regie: Francois Ozon
Met: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen , Ludivine Sagnier, Danielle Darrieux, Firmine Richard
Site van de film: http://www.marsdistribution.com/site/8femmes/index.htm

Kijk in de bibcatalogus of de dvd beschikbaar is: http://194.78.87.122/webopac/ Je kan ‘m daar ook rechtstreeks online reserveren.