De keizer van Ocean Park

De keizer van Ocean Park‘De keizer van Ocean Park’ speelt zich af in het milieu van zwarte ‘upperclass’-families aan de Oostkust – en de elitaire wereld van een top-universiteit.
De ‘keizer’ was Oliver Garland, een Afro-Amerikaanse rechter die onder verdachte omstandigheden stierf.
Tijdens zijn carrière maakte Garland – briljant, conservatief en berucht vanwege een controversiële reputatie – veel vijanden.
Nu, jaren later, brengt de dood van de rechter een schandaal aan het licht. Is Garland vermoord? Hij heeft een merkwaardig bericht achtergelaten voor zijn zoon Talcott, aan wie hij de afhandeling van een paar ‘zaakjes’ heeft toevertrouwd.

Een leuk boek. Grappig vaak, en menselijk. Maar aan de andere kant: het is ook wat langdradig. Ideale vakantieliteratuur… en ook niet meer dan dat.

Blijkbaar was het boek wat gehyped: NRC wijdde er een flink artikel aan.(" De keizer heeft geen kleren aan. Dat neemt niet weg dat de roman ons wel iets leert over het profiel van het ideale hype-boek. Dat is dik, bezit een zeker minimum aan leesbaarheid en kan worden samengevat in een of twee zinnen. Het is niet al te origineel van stijl of opzet en kan wellicht bij een bepaald genre worden ondergebracht (thriller, kinderboek, roman over de multiculturele samenleving), maar overstijgt dat ook enigszins. Het bestrijkt een paar tijdloze thema’s als geld, liefde, ambitie, wraak of de strijd tegen het kwaad, maar toegespitst op situaties die nú relevant zijn (wederom: de multiculturele samenleving), want een hype is vóór alles tijdgebonden…"

Kijk in de bibcatalogus of het boek beschikbaar is. Je kan het daar ook rechtstreeks online reserveren.

Auteur    Carter, S.
Titel    De keizer van Ocean Park
Onderwerp    Belletrie en documentatie
Bindwijze    Paperback
Aantal pagina’s    734
( Gewicht    1074 gr.)
Taal    Nederlands
Uitgever    Bezige Bij, De
ISBN    9023401050