Reis naar Mechelen

In het najaar 2005 is Mechelen 3 maanden een stad in vrouwenhanden. Net als vijf eeuwen geleden, toen Margareta Van Oostenrijk en Margareta van York hier aan de macht waren. De leading ladies van toen zijn de aanleiding voor een feestelijk cultuurproject waarin de vrouwelijke omgang met kunst, politiek, macht, openbaar en privé-leven centraal staat.
Met KAV Zevendonk bezoeken we Mechelen op zaterdag 19 november.

Wij gaan in de voormiddag, na een tas koffie, onder leiding van een gids het project Contour 2005 bezoeken.  In een parcours door het hart van de stad wordt videokunst gelinkt aan historische gebouwen.  In deze boeiende wisselwerking tussen architecturale ruimten en bewegend beeld ligt de klemtoon op vrouwelijke persoonlijkheid en lotsbestemming.
’s Middags nemen we samen een warme maaltijd.  ’s Namiddags is men vrij om te gaan winkelen of nog een van de andere aktiviteiten te doen die we zullen aanbieden.  Eén hiervan is de Stoute Schoenenwandeling van KAV, deze wandeling gaat langs verschillende etalages in de stadskern.  Elke etalage licht een stukje KAV geschiedenis toe en geeft een wedstrijdvraag mee. 
Spreek af met uw vriendinnen en schrijf in voor deze vrouwenuitstap naar Mechelen.

Vertrek met de trein in Tielen om 8.19 uur
Aankomst: 20.41 uur
Deelname: leden 35 euro – niet-leden 40 euro

Inschrijven voor 14 oktober 2005 bij uw kernlid of bij Suzi Jacobs – D’Joos, Glazeniersstraat 45, tel.014 41 01 12 of via e-mail [email protected]