Sint-Pieter Zevendonk werkt mee aan FAZE

Samen met [email protected], buurtwerk Zevendonk en Vormingplus Kempen helpt de school mee het fotoarchief Zevendonk uit te bouwen. We scannen oude foto’s in op [email protected] en plaatsen daar zo mogelijk wat toelichting bij van de eigenaars. Deze week nodigden de leerlingen van de derde graad vier bevoorrechte getuigen uit van het Zevendonks verleden : André Govaerts, Jean de l’Escaille, Rik Verrijdt en Anna Mertens-Van de Vliet.
Die brachten oude foto’s mee uit hun eigen collectie en vertelden in een klas over hun schat aan herinneringen over Zevendonk toen. Onze jongens en meisjes hadden de gesprekken inhoudelijk voorbereid en luisterden meer dan geboeid. We trachtten zoveel mogelijk media in te schakelen tijdens de gesprekken : geluidsopname, digitaal fototoestel, filmcamera en na afloop het inscannen op [email protected] De getuigenissen worden op dit moment verwerkt in aangepaste verslagjes die onze leerlingen zelf zullen ingeven op de computers van [email protected] Je kan ze op deze site later lezen. Een heel zinvolle en boeiende kennismaking met het verleden enerzijds en het benutten van de nieuwe media daarbij anderzijds. Dank je wel aan de gasten voor hun boeiende getuigenissen op school.