Verslag KVLV naar A'dam

Onze tweedaagse reis naar Amsterdam begon met een wit sneeuwtapijt. Het was de eerste winterprik van het jaar, beweerden de weermannen. We vertrokken dus met nog extra schoenen, sjaals, mutsen… want het ging daar heel koud zijn. De bus van Carolusreizen was stipt op tijd om ons aan Den Donk op te halen.
Na een tussenstop achter Breda voor een tasje koffie en wat lekkers ging het richting Amsterdam. Eenmaal boven de Moerdijk bleek dat er daar – raar maar waar – geen sneeuwvlokje gevallen was. In Amsterdam was het weer nog mooier. Tijdens onze rondvaart op de grachten kwam het zonnetje er nog door en werd het op de boot zelfs te warm om onze jassen aan te houden.
Na de rondvaart kregen we een uurtje vrij om te eten en daarna moesten we terug naar Den Dam om samen met onze gids Rita aan onze stadswandeling te beginnen.
We wandelden langs alle interessante plaatsen en bezienswaardigheden en kregen een deskundige en plezierige uitleg over alles wat er te zien was: de verschillende grachten met de mooie herenhuizen, musea, de Stopera (Stadhuis en opera samen), het huis van Anne Frank, de monumenten, de Kalverstraat, het rustige begijnhof, het koninklijk paleis, enz. Tijdens de wandeling was het wel oppassen voor de fietsers. Die hebben namelijk op alles en iedereen voorrang. Volgens onze gids rijden er wel 600.000 fietsen in Amsterdam dus…
Als afsluiter van de dag in Amsterdam was er een wandeling langs de Walletjes en daar was natuurlijk óók veel te zien! Dames…. hou je man aan de arm.
Daarna ging het richting hotel waar onze kamers werden toegewezen (moeilijk hoor met kaarten voor liften en kamers!) en ons een heerlijk buffet stond te wachten.
De volgende dag reden we, na het ontbijt, richting Zaandam. We vonden er een dorpje met oude authentieke houten huisjes en bedrijfjes: een bakkerij, tingieterij, klompenmakerij, kaasmakerij, de eerste winkel van Albert Hein, kledingmuseum, houten speelgoed, winkeltjes en een koffiehuis.
Daarna volgde een heerlijk middagmaal en dan was het miniatuurstadje Madurodam aan de beurt. Vervolgens richting Den Haag waar een rondrit door de stad volgde langs de prachtige, statige huizen en het Binnenplein.
Moe maar voldaan ging het toen richting huiswaarts waar de sneeuw inmiddels nog niet gesmolten was.
Waar onze volgende reis naar toe gaat… dat wordt een verrassing!
{moscomment}