Een jaar op weg met eerste communicanten

Op zondag 14 mei deden 25 kinderen van het tweede leerjaar voor het eerst hun communie. De laatste weken werd er veel gerepeteerd om van deze dag iets speciaals te maken. Ten slotte is de eerste communie de eerste keer dat een kind niet alleen in het gezin, maar ook daarbuiten gevierd wordt. Het laat dan voor het eerst zien dat het tot een grotere gemeenschap hoort.
Enkele foto’s vind je in onze fotorubriek ‘Zevendonk 2006’

Toch startte de echte voorbereiding al veel eerder. In oktober 2005 was er al een startviering voor de toekomstige communicanten. De ouders die dat wensten, konden hun kinderen opgeven om hun eerste communie te doen. In de loop van december kwamen de kinderen voor het eerst bij elkaar.
Tijdens die eerste zaterdagvoormiddag maakten ze kennis met de kerk en wat er binnen in het gebouw te zien is. Er werd natuurlijk ook verteld, geknutseld en gezongen. Eind februari kwamen ze een tweede keer bij elkaar. Dan werd er gewerkt rond verschillende feesten die we hier bij ons vieren.
Tijdens de derde bijeenkomst, in maart, werd meer verteld over de betekenis van eucharistie. Daarna kwamen ze nog drie keer samen om te repeteren voor de eerste communieviering. Die stond in het teken van de muzieknoten. Laredosifasolmi was de rode draad. En dankzij het triangeltje weet iedereen dat je niet alleen door het leven kan gaan!
Hans Vanhemelryck