KAV op stap in Luik


Op zaterdag 27 mei, om 6.50u in de morgen, maakten we met 28 vrouwen het station van Geel wakker.  De sfeer zat er, ondanks het vroege uur, al goed in. 

In Luik stond een Vlaamse gids op ons te wachten.  Ze vertelde ons al op een aangename manier over vadsige prinsbisschoppen.  Nadien deden we een rondvaart op de Maas. Voor sommigen een plaats om een weg te doezelen, anderen kwamen pas goed op gang.  In de namiddag werden we aangenaam verrast door de mooie hoekjes van de stad. We dachten dat Luik een vuile industriestad was.  Maar niets was minder waar.  Nabij het historische centrum vindt men het steegje van de hellingen, een plaats waar de natuur gerespecteerd werd en waar het trendy wonen en werken is.    De terrassen van het oude klooster van de Minderbroeders werden onlangs in orde gebracht en bieden de bezoekers een verrassend panorama over de stad.  Die terrassen zijn verbonden door trappen, véél trappen.  Drie vrouwen onder ons is het gelukt om tweemaal de 400 trappen te doen in een vrij moment.

Het werd een aangename dag.  De weergoden waren ons, ondanks de slechte voorspellingen, toch nog goed gezind.  Het bleef droog tot een half uur voor vertrek.

Eens  te meer hebben we ervaren dat op stap zijn met alleen maar vrouwen toch iets speciaals heeft.  Het is niet alleen het nooitstoppend gebabbel, de plezante momenten of de gezelligheid.  Het is en blijft een moment om onze batterijen op te laden.
(Sorry mannen!)

{moscomment}