Trendy breien met vier of vijf naalden.

Gebreide sokken, bontgekleurde handschoentjes met en zonder vingers, beenverwarmers…ze zijn weer helemaal in! Met vier naalden breien doet je beslist aan je grootmoeder denken, maar nieuwe garens, streep- en jacquardeffecten en plezante modellen verheffen de techniek tot een hedendaagse trend. Om het nog niet over mutsen, vingerpoppen, gsm-zakjes en kerstsokken te hebben. Een must voor creatievelingen. Je leert alle technieken om sokken en handschoenen te breien.

Een italiaanse opzet, een kruisopzet, een jojo-hiel, een teenmindering, duim of vinger breien… het wordt je stap voor stap geleerd. Wist je dat breien met vijf korte breinaalden heel wat minder belastend is voor je rug en schouders?  Een reden te meer om deel te nemen aan deze breicursus. Een interessante brochure wordt tijdens de lessen aangeboden.
De reeks van 5 lessen gaat door op donderdag 11, 18, 25 januari en 8, 15 februari 2007

  • Mee te brengen: 100 gr sokkenwol (vierdraads), restjes wol in 2 hevige kleuren, 2 breinaalden nr.2 of 2,5 en 4 lange breinaalden of 5 korte breinaalden.
  • Aanvang: 19.30 uur in het parochiecentrum Den Donk, Kapelweg, Zevendonk
  • Deelname: leden 18 euro, niet-leden 25 euro.
Inschrijven vóór 17 december bij uw kernlid of bij Suzi Jacobs-D’Joos.