Site kreeg een likje

Enkele dagen heb je onze site moeten missen. We doken onder de motorkap, en we blonken tegelijk ook even de carrosserie wat op. Dat mocht wel, want de vorige versie dateerde van september 2005.
De buurtsite draait al vanaf 2002. Een aantal Zevendonkenaars vanuit verschillende verenigingen publiceren regelmatig nieuwsjes en evenementen. De inhoudelijke lijn van buurtkrant en site wordt tweemaandelijks besproken op de redactieraad. Maar wat biedt de nieuwe site je?

 • Navigatie makkelijker
  We hebben wat gesleuteld om je makkelijker te brengen waar je moet zijn: de menubalk laat je onmiddellijk zien wat de site je te bieden heeft.
 • Nieuws per vereniging
  Op de startpagina vind je de nieuwste items. Zin om terug te bladeren? Dat kan onderaan op het scherm. Of je kan in de menubalk het verenigingsnieuws aanklikken dat je wilt zien. We hebben ze voorlopig gegroepeerd op de verenigingen die de meeste nieuwsjes aanbrachten. Op termijn kunnen we die uitbreiden.
 • Activiteitenkalender
  De kalendermodule biedt betere invoermogelijkheden en een andere lay-out. Daar zijn we zelf nog niet helemaal tevreden over, maar dat is iets voor binnenkort.
 • Gazet van Turnhout op de cover
  Je vindt op de startpagina de recentste titels van www.gazetvanturnhout.be. Als je er met je muis over gaat, kan je ook al de intro op het artikel lezen. Klikken brengt je rechtstreeks naar de Gazet.
 • RSS
  Meer recente artikels over allerhande onderwerpen? Die vind je in het menu onder Nieuws (RSS).
 • Reageren zonder te registreren
  Tot nu toe kon je pas op nieuwsjes reageren, als je je ook registreerde. Dat deden we om spammers en hackers tegen te houden. Maar dat hield blijkbaar ook veel mensen tegen om te reageren. Voortaan tik je enkel de gevraagde code in bij je reactie. Makkelijk en veilig voor de site.
 • Toeters en bellen
  Op de startpagina vind je in de linkerbovenhoek telkens de titels van de laatst toegevoegde items. Daarop klikken, brengt je rechtstreeks naar het nieuwsje.
  Je vindt op die pagina ook een diashow met nieuwsjes. Die zijn net zo goed aanklikbaar.
 • Wat fout ging
  De voorbije reacties konden we niet terug recupereren: het zou teveel werk zijn om ze allemaal terug aan het juiste item te koppelen. We herbeginnen met een schone lei.
 • Wat misschien fout ging
  In ons stilaan jaren oud archief zaten veel links: naar afbeeldingen, naar ons fotoarchief, andere pagina's, andere sites… De facelift trachtten we zo gaaf mogelijk te uit te voeren, maar we konden niet vermijden dat er hier en daar iets fout liep. Als je zo iets tegenkomt, meldt het dan.

{moscomment}