Juwelen punniken met KAV

PunnikenWie herinnert zich het garenklosje met de vier spijkertjes niet, waar je als kind lange slierten op punnikte? Ouderwets en te eenvoudig? Dat denk je maar. Verwerkt met speciale glansgarens, langharige woldraad of metaaldraad, al dan niet gecombineerd met parels, krijg je een origineel juweel als resultaat.

De avond gaat door in het parochiecentrum op donderdagavond 19 april om 19.30u. Je betaalt 7 euro. Voor meer informatie kan je altijd terecht bij Chris Smets. Inschijven kan tot 22 maart bij je kernlid of Suzi D'Joos .

Meebrengen

  • punnikklosje van 4, 6 of 8 haakjes + pen of haaknaald of maasnaald
  • draad om mee te punniken: katoen, metaaldraad, dikte 0.35 mm of elastiekdraad.
  • parels: zorg ervoor dat het gaatje in de kralen groot genoeg is om de draad erdoor te rijgen.  Ook op letten dat de parels door het klosje kunnen.  De parels moet je op voorhand reeds aanrijgen. 
  • slotjes om aan het snoer te bevestigen.
  • dit alles kan je ondermeer in De Banier of de Veritas halen.