Zevendonk heeft bmx-terrein

bmx-terreinOp de vergadering van 8 maart stelde de stad haar oplossing voor om het bmx-terrein te verplaatsen. Van de Turnhoutse Maatschappij voor Huisvesting mag de stad tijdelijk daarvoor een terrein herinrichten.
Nu al zijn er grondwerken geweest: de TMH vroeg de stad om de bergen zand die er op haar gronden liggen te verplaatsen. Aan de straatkant begint de TMH immers binnen een maand met de funderingen van haar nieuwe woningen. De stad wou maar wat graag dat zand gebruiken om bermen aan te leggen rond het nieuwe bmx-terrein. Die worden binnenkort afgewerkt en ingezaaid met gazon en bloemen.

Bij onze downloads vind je het verslag van de stad, samen met het ontwerpplan voor het terrein én het politiereglement dat er geldt.

Want de stad en de gebruikers maakten wel enkele afspraken.


Het bmx-terrein meet binnen de wallen ongeveer 25 op 70 meter. De jongeren spreken met de jeugddienst van de stad af wat ze precies willen. Ze mogen er met zand een eigen parcours laten uitbouwen. De berm rond het terrein zorgt voor genoeg privacy voor de nieuwe buren.
Het gaat om een tijdelijk terrein: blijkbaar is dat voor max. 5 jaar. Er is een goede kans dat in de bufferzone rond het industrieterrein een vervangterrein kan komen.
Op het terrein geldt wel het politiereglement. De hoofdlijnen daaruit:

  • er gelden openingsuren (tussen zonsopgang en -ondergang)
  • geen geluidstoestellen toegelaten, tenzij akoestisch geluid tussen 7 en 22 uur
  • geen voertuigen
  • geen vuur, geen kamperen
  • geen huisdieren, ook niet aan de leiband
  • versterkte muziek enkel voor speciale activiteiten na goedkeuring van het college

Er komt geen verlichting op het terrein.

Er komt een bord met de hoofdlijnen uit het politiereglement en contactgegevens bij problemen van jeugddienst en politie.

Een afdakje wordt niet onmiddellijk voorzien. Er komt nog wel een bank.

Het bosje dat eerst dienst deed als bmx-terrein wordt in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het doel op het speelterrein ernaast wordt vervangen door twee nieuwe kleinere doelen.

Meer hierover op onze site:

{mxc}