Hugo Van Dienderen over 'Klimaat op drift'

Wij – mensen in het Noorden- zijn ons klimaat aan het veranderen. Of twijfel jij daar nog aan? Hoe kunnen we met het gewijzigde klimaat leven? En hoe kunnen we ingrijpende catastrofale veranderingen voorkomen? Wat doen de bedrijven, de regeringen, wat doen ze niet en wat stellen de milieuwetenschappers voor? Wat kan een bewuste burger doen?
Hugo Van Dienderen, ex VRT-journalist en ex-parlementslid, heeft het daarover op donderdag 26 april in Den Donk. Hij komt praten op uitnodiging van Buurtwerk Zevendonk. Daarna kunnen we dieper ingaan op zijn voorstellen. Hij stelt dat momenteel aan de milieuproblemen van de eerste categorie, vervuiling van lucht, water en bodem dankzij de groene beweging gewerkt wordt. Voor de oplossing van de problemen van de tweede generatie zoals de klimaatsverandering is een fundamentele ommekeer van onze economie nodig. Zelfs aanpassingen zoals milieueconomen die voorstellen gaan niet ver genoeg. We moeten naar een ecologische economie die de grenzen van onze planeet erkent.
Dat stelt Hugo Van Dienderen ter discussie.

donderdag 26 april, Den Donk, 19 uur, gratis.

Een organisatie van Buurtwerk Zevendonk i.s.m. Sint-Pietersinstituut- OKRA- , KVLV- , KAV- en KWB Zevendonk. Gratis!

Meer over Hugo Van Dienderen kom je te weten in dit interview.
Deze avond wordt ondersteund door Vormingplus Kempen.

{moscomment}