Klimaatwijken: bespaar samen energie

Klimaatwijken zijn groepen van mensen, verenigingen, buren of wijken die een weddenschap aangaan met de stad om in 6 maanden tijd 8% energie te besparen. Dat kan met kleine maatregelen én zonder comfortverlies.
Vorig jaar slaagden 24 gezinnen in Turnhout er in om 12% energie te besparen tussen november 2006 en april 2007!
De stad zoekt dit jaar opnieuw gezinnen en energiemeesters die zich van 1 november tot eind april 2008 willen inzetten om 8% energie te besparen. 
Je krijgt daarbij de hulp van een energiemeester, een energieke vrijwilliger uit de wijk, die een stoomcursus energiesparen krijgt van vormingscentrum Dialoog vzw. Energie besparen in groep werkt bovendien stimulerend: tips en ervaringen worden uitgewisseld. En daarbij is het ook een ideale manier om je buren of wijk te leren kennen.
Geïnteresseerd? Ronsel dan buren en vrienden bij elkaar en mail duurzaamheidsambtenaar Anne Meeusen. Je kan je inschrijven tot en met vrijdag 12 oktober.