Infoavond: Kinderen in een verwenmaatschappij

Ben jij een positieve ouder? Waar leer je en goede ouder worden? Je kopieert het gedrag van je ouders (of net niet), je leest er wat over, kijkt naar ‘Supernanny’ en doet het vooral op goed geluk af. Hoe weet je dat je goed bezig bent? In een verwenmaatschappij je kinderen positief opvoeden vraagt intense begeleiding. Maar met een aantal basisprincipes als uitgangspunt breng je klaarheid, regelmaat en evenwicht.
Kinderen van deze tijd begeleiden tot evenwichtige mensen is geen eenvoudige opdracht. Ze worden al te snel in vakjes gestopt: adhd, autistisch, dyslectisch, hoogbegaafd, karaktergestoord, hooggevoelig, nieuwetijds, … Mis deze avond niet!

Velen passen niet zo goed in de structuren van de maatschappij. Ze hebben het soms moeilijk op school en passen zich moeilijk aan de gestelde normen aan. Opvallend is dat deze kinderen een gemeenschappelijk kenmerk hebben: ze zijn anders, ze denken anders en gedragen zich ok anders. Dit anders zijn wordt door volwassenen dikwijls ervaren als ‘moeilijk zijn’.

Er zijn geen moeilijke kinderen, maar kinderen kunnen het wel moeilijk hebben. Ze opvoeden, begeleiden en ondersteunen is een leerproces.

Hoe word je een goede opvoeder? Hoe reageer je het best op bepaalde situaties? Wil je ook met anderen van gedachten wisselen en op zoek gaan naar de basis van een positieve houding? 

Dit alles gaat door op maandag 18 februari 2008 in de speelzaal van de kleuterschool van het Sint Pietersinstituut, Kapelweg., om 20.00 uur

Deze avond wordt georganiseerd door KAV in samenwerking met het oudercomité van het Sint Pietersinstituut Zevendonk.
Wij nodigen als gastspreker de heer Herman Damen, directeur van het MPI Merlijn van Deurne, uit om over dit onderwerp te komen praten.

Deze avond is gratis maar mogen wij vragen om toch in te schrijven via uw kernlid of via Suzi Jacobs-D´Joos,  of via de school.