KVLV naar Londen

In de vroege ochtend, op een héél onchristelijk uur, kwam de bus ons ophalen. Nadat we ons dutje hadden gedaan kwamen we aan in Calais waar we de ferry namen naar Dover. De zee was vrij kalm en de overtocht verliep zonder problemen. Bij onze aankomst in Calais zagen we de witte krijtrotsen in het zonlicht voor ons opduiken. Toen we in Londen aankwamen vertelde onze gids ‘Wim’ ons over al het moois wat er te beleven was en te zien was in Londen. Na een rondrit door de City maakte we een wandeling op de Ramblas van Londen, gelegen naast de Thames. Met een mooi zicht op het water zagen we in de verte Big Ben en The House of Parliament. We liepen onder Londen Eye, het hoogste observatierad ter wereld, vanwaar we zicht hadden op Westminster Abbey en Victoria Station waar we ook ons middagmaal hebben genomen. Na de middag bezochten we Whitehall, Horse Guards en Travalgar Square. Van uit de verte midden op het plein op een torenhooge paal wijst Nelson je de weg. Nabij de vier enorme leeuwen rond een spuitend fontein is okk the National Gallery. Gratis te bezichtigen. Binnen waren meesterwerken te zien van beroemde kunstenaars. Fotograferen mocht niet maar we hebben toch stiekem enkele fotootjes genomen. Foei !!! ( De foto’s zijn te bekijken op FAZE ). We bezochten ook nog Madame Tussauds, de drukke Londense straten met dubbeldekbussen en de voetgangerstunnel naar Greenwich. Ook mooi was het charmante kerkje St Martin-in-the-Fields. Binnen kun je genieten van stukjes klassieke muziek gebracht door enkele muzikanten. Onder de kerk is er een crypte waar je een drankje en een hapje kan verkrijgen. In de winter kunnen de daklozen hier gratis terecht voor drank, een maaltijd en warmte. Met de bus naar de andere kant van de stad, Piccadilly Circus met een wandeling door Carnaby Street en de chineese wij Soho waar we ook ons avondmaal hebben genomen. Na een wandeling door de Regent Street, een geweldig mooie en lange winkelstraat, reden we naar het Hotel Hilton Docklands dat gelegen is aan de zuidelijke oever van de Thames. Na een verkwikkende nachtrust en een voortreffelijk ontbijt dachten we opnieuw te vertrekken met de bus voor het vervolg van de dag maar onze bus was stuk en moesten we alles met de metro afleggen. Niet simpel met 44 personen maar het is gelukt zonder iemand kwijt te spelen. Op Russel Square bezochten we het Britich Museum, weeral gratis, de Romeinse en Egyptische afdeling, echt de moeite, een aanrader. Dan Covent Garden, één van de gezelligste plekjes van de stad; Je kan er ‘jacket potatos’ eten, een lokale specialiteit. Overal konden we genieten van live muziek, toneel en entertaiment en de onnoemlijk vele pittoreske winkeltjes en stalletjes, drank-en eetgelegenheden en oude ambachten enz… Terug in de metro naar Harrods,St Paul’s Cathedral en na een dik kwartiertje flink doorstappen kwamen we aan de voetgangersbrug Milleneum Footbridge van waar je een prachtig uitzicht hebt over de Thames, de Towerbridge, de boten en gebouwen. Terug met de metro naar Leicester Square voor het avondmaal en terug naar het hotel. De volgende dag met een nieuwe bus naar Dover en vandaar op de ferry naar Calais en zo veer naar Zevendonk waar we rond 24.00 u toekwamen. het was een vermoeiend maar geslaagd weekend.