KAV-reis: Antwerpen ontwaakt en bezoek aan Centraal Station.

Op vrijdag 8 mei trekken de KAV-vrouwen er bijzonder vroeg op uit.  Wie ’s nachts door de stad Antwerpen fietst, krijgt een heel ander beeld dan overdag. Banale plekken blijken een eigen leven te leiden, terwijl de drukste wijken uitgestorven schijnen. Allerlei mensen en diensten zorgen ervoor dat wij op beide oren kunnen slapen en ’s anderdaags gewoon de draad weer kunnen opnemen. We vertrekken om vier uur ’s ochtends en gaan op zoek naar de mechanismen die de stad ook tijdens de nacht draaiend houden.  We zien de zon opgaan. De stad begint te leven. Het stadsbezoek duurt tot acht uur. Met een lekker ontbijt ronden we de nacht af. Het is dan een uur of negen en de dag kan écht beginnen.
 Daarna begeven we ons naar het Centraal Station dat groter en mooier oogt dan ooit. Met spectaculaire werken is de HST nadrukkelijk aanwezig. Van buitenaf zie je daar weinig van binnenin des te meer. De vertrekhal heeft de allures van een internationale luchthaven. Treinen rijden op verschillende niveaus. De monumentale spoorwegberm met wijn minaretten werd ongeschonden bewaard. We bezoeken uitgebreid het station en bezoeken de nieuwe Kievitwijk en zijn omgeving.
Maximum 15 deelnemers – Indien iemand bereid is met haar wagen te rijden, hadden wij dit graag vernomen.

Vertrek: 3.15 uur ’s morgens – Terug: +/- 14.00 uur (met eigen wagens)
Deelname: leden 50 euro – niet-leden 60 euro (huur fiets, ontbijt en lunch inbegrepen)
Inschrijven vóór 28 februari 2009 bij uw kernlid of bij Suzi Jacobs-D’Joos, Glazeniersstraat 45, tel.014 41 01 12 of via [email protected]