Kemp'ner Musikanten organiseren festival

Op zondag 24 mei organiseren de Kemp’ner Musikanten uit Tielen hun groots jubileumfestival in Den Donk. De Kemp’ner Musikanten vormen een blaaskapel met zo’n 20 muzikanten, zanger en zangeres inbegrepen. Naast typische Egerländermuziek (uit Bohemen, Tsjechië) brengen de Kemp’ner Musikanten ook Zuid-Moravische muziek en tiroler.

 

 

Op deze dag komen er 4 blaaskapellen van topklasse optreden, waaronder 1 uit Tsjechië.
Het programma is als volgt:

Belgisch kampioen en 3de op Europees kampioenschap.

Eén van de Nederlandse topkapellen die zo getrouw mogelijk de Tsjechische muziek brengen.

Deze jongerenkapel  met een gemiddelde leeftijd onder de 20 jaar komt voor de eerste maal naar België en zal iedereen verrassen met een bijzonder hoge kwaliteit van  uitvoering!  Deze kapel komt uit Milotice, gelegen tussen Hodonin en Kyjov, en dus het hart van Moravië, waar traditie en bijhorende volksmuziek hoogtij vieren. Het orkest is genaamd naar het plaatselijke  wijngoed  Šidleny.  Eenieder zal verstomd staan van het niveau waarop deze jonge groep de prachtige Zuid-Moravische muziek vertolkt. Šidlenanka  staat onder leiding van kapelmeester Tomáš Šrahulek.

Gespecialiseerd in de Böhmische muziek en Egerländer.  Zij worden beslist een deugddoende afsluiter in de meer   bedaarde Egerländerstijl, gebracht op zeer hoog niveau.

In het ’kleine zaaltje’ kan u terecht voor een bodega, met typische Tsjechische spirituosen en een hapje eten met afwisselend accordeonmuziek en een optreden van de ’Brassers’, ’s lands jongste amusementsorkest.
Een zondag met goede muziek van een hoog niveau. En dit voor slechts 5€ in voorverkoop en 7€ aan de kassa. Reserveren via e-mail of +32(0)477 31 97 09.