KAV ontwaakt in Antwerpen

Keurig op tijd (4u ‘s morgens!!) vertrokken we met de fiets aan het Steen in Antwerpen.  Doel: samen met een gids van Antwerpen Averechts de stad zien ontwaken.  Via  de drukke hoerenbuurt fietsten we kriskras door de stad.  We stonden stil bij de vroegere vismarkt, bij de vroegmarkt van groenten en fruit.  Rond 5u kregen we in de Abdijstraat een rondleiding bij de bakker om vervolgens binnen te springen bij Radio 2 .  Daar maakten we live het nieuws van 6.30u mee.  Tegen 7u was de afspraak in ‘Het Kot’ om de werkverdeling van de havenarbeiders mee te maken.  We eindigden met een lekker ontbijt bij de biologische bakker in de Volksstraat.  
We hebben niet lang stilgezeten want de volgende afspraak was in het prachtig vernieuwde Centraal Station.  We kregen uitleg van een gepassioneerde gids.  Meer dan de moeite waard.
Na het middagmaal was ons kaarsje uit en was iedereen akkoord om terug richting huis te gaan. Ondanks het vroege uur een uitstap die meer dan de moeite waard was!!  Een echte aanrader!
Foto’s kan je hier bekijken.