KAV: Ontmoetingsfeest

Op maandag 19 oktober 2009  heten wij jullie allemaal welkom op de opening van ons nieuwe werkjaar.
Dit werkjaar biedt KAV  in samenwerking met CM een infosessie aan over incontinentie.
Meer dan één op de tien vrouwen heeft last van ongewild urineverlies. Zij houden het vaak verborgen. Misschien is het je beste vriendin, je moeder of dochter? Misschien heb je zelf nu en dan last van ongewild urineverlies als je hoest of niest of misschien ben je soms te laat op het toilet. 
Wij nodigen dan ook een spreekster uit die onze vragen over dit thema zeker kan beantwoorden. Marijke Van Kampen is hoogleraar in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, deeltijds werkzaam in het UZ Leuven en deeltijds hoogleraar revalidatiewetenschappen aan de K.U. Leuven.

 

Ongewild urineverlies is niet iets wat je zomaar moet accepteren omdat het nu eenmaal bij ouder worden hoort. Ten eerste hebben ook jongere dames er last van en bestaan er vele vormen van incontinentie. Ten tweede hoeft het ook helemaal niet bij ouder worden te horen. Wat de oorzaak ook is, urineverlies heeft een negatieve invloed op je levenskwaliteit. Mensen die er last van hebben, schamen zich er vaak over. Doordat er nog steeds een taboe op dit thema rust weten veel vrouwen niet dat het deels of volledig kan verholpen worden. De hoogste tijd dat KAV dit probleem bespreekbaar maakt! Hoe komt het dat ongewild urineverlies zo vaak voorkomt? Hoe kun je zelf de controle herwinnen over je blaas? Hoe kun je een bezoek aan de arts of andere zorgverlener het best voorbereiden
We sluiten af met de tombola en bezorgen jullie ook het jaarprogramma 2009-2010.
Inschrijven voor 4 oktober bij uw kernlid of bij May Van der Veken-Geudens, Winkel 48 – tel. 014 85 02 96.