Over te nemen: buurtsite en buurtwerking

Acht jaar terug startten we met deze buurtsite. Heel die tijd was het een betrouwbaar en volledig buurtmedium: naast een flinke portie nieuws was er ook een uitgebreid verenigingsluik. In 2006 breidden we een fotoarchief aan de site. We hadden ook nog een lokale kalender en een degelijk adressenbestand.
Dagelijks bereiken we nu nog steeds meer dan 100 lezers per dag.
Daarnaast gaven we sinds september 2005 ook de Buurtkrant uit.
In maart nodigde de stad de wijkbewoners uit in een poging om meer vrijwilligers te betrekken bij het buurtwerk, de site en de buurtkrant. Daar kwam weinig reactie op.
Daarom leggen we het werk hier even stil. Buurtbewoners die opnieuw leven willen blazen in een buurtwerk voor Zevendonk kunnen zich aanmelden bij Irene van de Ven, deskundige buurt en wijk van de stad of bij Dirk Raeymaekers. Voor buurtwerken die aan bepaalde criteria voldoen, heeft de stad een subsidie ter beschikking voor de werking en voor de uitgave van de nodige buurtkranten. De voorwaarden kan je downloaden op de site van de stad.
Voorlopig wordt er op deze site dus geen nieuws toegevoegd (met uitzondering van het verenigings- en kalendernieuws van enkele Zevendonkse verenigingen).
Een woord van dank aan alle mensen die de voorbije jaren meegewerkt hebben aan het buurtwerk, de site of (de verdeling van) de buurtkrant!