Hou het droog: Oefensessie bekkenbodemspieren.

Aansluitend op de informatiesessie van ons ontmoetingsfeest organiseren we op maandag 9 november een oefensessie. Deze avond wordt eveneens begeleid door Mevr. Van Kampen, hoogleraar revalidatiewetenschappen KULeuven.  Inschrijven voor deze avond kan uitsluitend op het ontmoetingsfeest van 19 oktober.

De meeste vrouwen zijn zich niet altijd bewust van de cruciale rol die de bekkenbodemspieren spelen in het voorkomen of bestrijden van urineverlies. Aangezien je spieren nu eenmaal kunt trainen, gaan we dat tijdens deze oefensessie meer dan uitgebreid doen.
Mevrouw Marijke Van Kampen leert je je bekkenbodemspieren met allerlei oefeningen willekeurig op te spannen en te ontspannen. Waarom een kinesitherapeut? Omdat het van groot belang is dat deze oefeningen juist worden aangeleerd. Het resultaat van veel oefenen is dat je je beter bewust wordt van hun werking. Het spiergevoel van de bekkenbodem verbetert. Zo kun je niet alleen ongewild urineverlies, maar ook verzakkingen voorkomen. Deze avond wordt ondersteund door C.M. Turnhut. Deze activiteit kwam tot stand i.s.m. Urobel (Belgische vereniging voor urologische verpleegkundigen en aanverwanten), Pirus (Patiëntenvereniging) en Johnson & Johnson medical.
Wanneer de opkomst groot is, kunnen we eventueel op een latere datum (nog te bepalen) een tweede oefensessie inleggen.
Indien je  niet aanwezig kan zijn op ons ontmoetingsfeest en toch wenst deel te nemen, gelieve dan telefonisch contact op te nemen met Suzi Jacobs-D’Joos, tel. 014 41 01 12.
Aanvang: 19.30 uur in het parochiecentrum Den Donk, Kapelweg 52, Zevendonk
Prijs: leden van KAV of CM betalen 5 euro, anderen 8€