de Warande zoekt figuranten voor voorstelling

FC Bergman is een nagelnieuw gezelschap& dat zijn wortels vond in het Herman& Teirlinck Instituut te Antwerpen. Op korte tijd hebben zij een heel eigen theatertaal ontwikkeld, die behalve anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is.
Voor hun nieuwe voorstelling hebben de bergmannen jullie hulp nodig: ze zijn opzoek naar een veertigtal enthousiaste figuranten die willen mee zwemmen in dit verhaal. Het is de bedoeling dat jullie mee spelen, zingen en dansen. Een portie enthousiasme is noodzakelijk, want er moet veel gebeuren!
 ’Wandelen op de Champs-Elysées… ‘ begint hier en nu. Het werpt een blik op de mens zoals hij is, was en waarschijnlijk altijd zal zijn: angstig, eenzaam en zo zondig als de diepste zee diep is. Het is, kortom, een verhaal over ons en, naar wij vermoeden, ook over U. De mensen die wij volgen zijn vervuld van doodsangst. De angst om te sterven vliegt hen naar de strot. Want staat niet ergens geschreven dat voor wat men ‘hierboven’ aan zonden misdoet, men ‘beneden’ in omgekeerde evenredigheid wordt beboet? Daarom verenigen deze mensen zich, en nemen ze zich voor om samen ‘het onverbiddelijke Einde’ te lijf te gaan. Met Dante Alighieri’s ‘La Divina Commedia’ (het boek waarin de schrijver zijn reis naar het midden van de hel beschrijft) als handleiding, construeren en simuleren ze hun eigen mini-hel om toch vooral niet onvoorbereid bij Lucifer aan te moeten komen als het zover is. Maar komt het ooit zover? Zijn er in zondigheid gradaties? En blijft ‘samen’ echt ‘samen’ in het aanschijn van de dood? 

Wanneer? 

Repetities op 9, 10, 11 november van 19u tot 22u30 (voor de kinderen van 19u tot 21u).
Voorstellingen op 12 en 13 november, aanwezig zijn om 18u45, première om 20u15!

Waar?

Oude Bijbeldrukkerij Splichal in de Smiskensstraat in Turnhout

Interesse?

Contacteer [email protected] of 014 47 23 07 voor meer info!
Een portie vrijwillig enthousiasme is noodzakelijk, want er moet veel gebeuren!
U krijgt van de Warande een theatercheque en eeuwige roem voor uw inzet!