Straattheater naar Zevendonk in 2010?

De Warande wil in 2010 teruggrijpen naar een traditie tussen de Warande en het liefhebberstoneel: het straattheater, dat sommigen nog kennen uit de eerste helft van de jaren ’80. In de zomer reist een tent langs diverse Turnhoutse wijken. Daarin wordt ‘De familie Tót’ gespeeld, een tragi-komedie van de Hongaarse auteur Istvan Örkény. Achteraf is er een buurtfeest. et wordt een boeiend, geestig, hartelijk project met als centrale gedachte: Theater is een feest! Heeft er iemand zin om het straattheater naar Zevendonk te halen? Dan neem je contact op met productieleider Dominique Depreeuw. Die komt dan nog langs met regisseur Stijn van de Wiel om na te gaan of de voorstelling in de tent en het feest achteraf hier technisch en praktisch te realiseren zijn.

Wil je meespelen?

Dan zijn er 3 workshops die dienen als auditie op
  • zondag 15 november
  • zondag 22 november
  • zaterdag 28 november
 
De repetities starten in februari 2010, telkens op donderdagavond. Vanaf maart komt daar de maandag- of dinsdagavond bij (in onderling overleg). In juni 2010 wordt er heel intensief gewerkt. Het rooster wordt dan in samenspraak opgemaakt. Er wordt gespeeld, mogelijk in juli in Westouter en zeker in de periode van 12 augustus t.e.m. 12 september 2010. We zullen elke vrijdag en zaterdag spelen. Bij succes kunnen daar nog zondagen bijkomen én eventueel het weekend van 17 en 18 september 2010.
Ben je in deze periode vrij en heb je zin om mee te doen, laat dan iets weten en kom naar de eerste workshop op zondag 15 november. Inschrijven kan bij Chris Heyns van de Warande, ten laatste tegen 1 november:  [email protected]  of  014 41 94 94.