KAV: naar Kerstmarkt in Luik

Deze reis gaat door op zaterdag 5 december 2009. Het Kerstdorp van Luik is niet alleen het grootste van België, maar ook het oudste. Al van bij de start is wat eigenlijk een klassieke Kerstmarkt had kunnen zijn, uitgegroeid tot een waar Dorp. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Kerstdorp en een Kerstmarkt? Wel, er zijn veel verschillen! Eerst en vooral heerst er in een kerstdorp een echte dorpsgeest. Hier wordt de spotternij van de bewoners (in dit geval de exposanten) uitgevochten in het toverachtige licht van de producten die worden uitgestald in de houten chaletjes. Ook de organisatie is anders. 
Er is een Dorpsraad die bestaat uit een Burgemeester, schepenen en raadsleden die instaan voor de folkloristische aspect van het dorpsleven. En dan is er de schikking met straatjes en steegjes, met pleintjes die worden opgeluisterd door een gemeentehuis en een kerk. Er is een reuzenrad en een sleepiste. Verder heerst er een heerlijk warme sfeer in het hartje van de winter, het is er hartelijk, gezellig en …uniek! 
We vertrekken met de trein vanuit Geel en komen aan in het nieuwe, moderne station Guillemins in Luik.
Vertrek in Geel om 8.57 uur – ’s avonds terug in Geel om 21.03 uur.
Je kan mee voor de prijs van 12 euro.   KAV leden betalen 10 euro.
Inschrijven voor deze activiteit voor 13 november bij uw kernlid of bij Suzi Jacobs D´Joos, Glazeniersstraat 45,
tel.014 41 01 12 of via [email protected]