Muco: Fluit mee op school

De MucoVereniging wil scholen aanzetten om te fluiten tijdens de eerste Europese Muco-Week van 9 tot 15 november. Muco (in het Engels CF) is de meest voorkomende ernstige erfelijke ziekte in Europa. In België wordt elke week een kind met muco geboren.
Tijdens de Muco-Week vragen mucoverenigingen uit 33 Europese landen solidariteit voor een beter en langer leven voor kinderen en jongeren met muco. Je school kan daarvoor gratis polsbandjes aanvragen met het opschrift ‘Fight CF’. Jij en je leerlingen kunnen ze dragen als teken van solidariteit. Er zijn ook fluitjes om samen de ‘Stop CF’-hit te fluiten. Info, fluitjes, polsbandjes (uitgeput), actiefolders, affiches en ander actiemateriaal vraag je gratis aan via [email protected] of via 02 675 57 69.
Liever een contact in de buurt? Zevendonk voor Muco kan dat ook voor jou doen. Mail ons de nodige aantallen en wij doen de rest.

 

Wil je in de klas rond muco werken? Vraag online de gratis infokit aan, met folders voor kinderen en jongeren, kleurplaten, een educatieve koffer, een fotokit, een cd-rom en een stripverhaal. Op de website vind je ook de ‘Stop CF’-hit en kun je je eigen acties aankondigen en een verslag daarvan publiceren met foto’s en filmpjes. Het beste filmpje valt in de prijzen.

 

Zevendonk voor Muco is al jarenlang actief vanuit de Turnhoutse wijk in de strijd tegen muco. Jaarlijks houden we een sportevenement. Tegelijk trachten we ook informatie over muco te verspreiden en blijven we werken aan het sensibliseren van mensen rond de problematiek. We zijn dan ook blij met dit initiatief en hopen dat er veel scholen uit onze regio meedoen.

 

Vraag het klasmateriaal rond muco aan

 

Vind info over de Europese actie